İçeriğe geç

Denizlili tekstilciler ürünlerini Moskova’daki fuarda sergiliyor

Denizlili 17 tekstil firması, doğuya açılan en büyük kapılardan olan ve Denizli’nin önemli tekstil müşterilerinden Rusya’daki Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı’nda stant açtı.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Eylül 3, 2024 - 15:06:49 Güncelleme: Eylül 3, 2024 - 15:06:50

Denizlililerin Avrupa’da en çok ürün sattığı Heimtex fuarının Rusya versiyonu olan Home Textile & Desing (Ev tekstili ve Dekorasyon) Fuarı bugün başladı.

Denizlili tekstilcinin rekabet gücü, son yıllarda artan işçi, enerji, hammadde ve nakliye maliyetleri ile hayli düştü. Kaliteli ürünle tutunmaya çalışan tekstilci, Rusya’da pazarını koruma ve genişletme için fuarda müşteri arıyor.

Bu nedenle geçen yıl 15 bine yakın ziyaretçi ağırlayan Moskova’daki fuar önem taşıyor. Denizlili 17 firma ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin bilgilendirme standı, ziyaretçileri bekliyor.

Rusya, Denizli’nin ihracatta 21’nci sıradaki müşterisi. 2023’te bu ülkeye 45 milyon dolarlık ihracat yapıldı. 150 milyon nüfuslu bir ülke için bu rakam küçük gibi görünebilir. Fakat Bu Denizli tekstil ve konfeksiyon ihracatına yüzde 20 katkı koyduğu anlamını taşıyor.

Denizlili tekstilci bu fuara ilk kez 2019 yılında katıldı. Fakat araya giren koronavirüs pandemisi ve ekonomik koşullar sonraki yıllarda katılımı engelledi. Denizli’nin Rusya’daki bu fuara ikinci katılımı.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, fuarın Denizli tekstiline katkı koyacağına inandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir