İçeriğe geç

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan: Bu başarı Türkiye’nin ortak başarısıdır

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifinin Türkiye’nin siyasi ve toplumsal hayatında tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Ağustos 11, 2026 - 11:41:41 Güncelleme: Ağustos 11, 2026 - 11:42:56

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifinin Türkiye’nin siyasi ve toplumsal hayatında tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ortaya konulan güçlü iradenin yalnızca bir kanunun kabulünden ibaret olmadığını belirten Özkan, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda başlayan sürecin yeni ve önemli bir aşamaya ulaştığını ifade etti.

Cahit Özkan, “Gazi Meclisimiz bugün tarihi bir sorumluluğu yerine getirmiştir. Başlayan çalışmalarla aralanan Terörsüz Türkiye kapısı, milletimizin temsilcilerinin güçlü iradesiyle artık açılmıştır. Bundan sonraki hedefimiz; terörün bütün unsurlarıyla ülkemizin gündeminden çıkarıldığı, huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın Türkiye’nin dört bir yanında hâkim olduğu yeni bir dönemi hep birlikte inşa etmektir.” dedi.

“BU BAŞARI TÜRKİYE’NİN ORTAK BAŞARISIDIR”
Kanun teklifinin 468 milletvekilinin kabul oyuyla yasalaşmasının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok geniş bir mutabakatın oluştuğunu gösterdiğini kaydeden Özkan, bunun siyasi partiler eliyle milletin sürece verdiği güçlü desteğin de bir göstergesi olduğunu söyledi.

Özkan, “Böylesine hayati bir meselede ortaya çıkan yüksek mutabakat, Türkiye’nin en zor meselelerini dahi konuşarak, müzakere ederek ve ortak irade ortaya koyarak çözebilecek siyasi kudrete sahip olduğunu göstermiştir. Bu başarı herhangi bir siyasi partinin tek başına başarısı değildir; Türkiye’nin, milletimizin ve demokrasimizin ortak başarısıdır.” ifadelerini kullandı.

“GAZİ MECLİSİMİZİN GÜCÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKMIŞTIR”
Sürecin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yürütülmesinin ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Özkan, Meclis’in millî meselelerin çözümündeki merkezi rolünün bir kez daha ortaya konulduğunu belirtti.

Özkan, “Bu süreç, zaman zaman dile getirilen ‘Meclis’in etkisinin ve gücünün azaldığı’ yönündeki değerlendirmelere de en güçlü cevabı vermiştir. Milletimizin iradesinin tecelligâhı olan Gazi Meclisimiz, Türkiye’nin en önemli meselelerinden birisinde sorumluluk almış, müzakere etmiş ve tarihi bir kararlılığa imza atmıştır.” diye konuştu.

“TAMAMEN YERLİ VE MİLLÎ BİR TÜRKİYE MODELİ”
Terörsüz Türkiye sürecinin dünyadaki örneklerden farklı bir anlayışla yürütüldüğünü belirten Özkan, Türkiye’nin herhangi bir dış müdahaleye veya üçüncü bir aktöre ihtiyaç duymadan kendi meselesini kendi devlet aklı ve demokratik kurumları içerisinde çözme iradesi ortaya koyduğunu söyledi.

Özkan, “Terörsüz Türkiye hedefi aynı zamanda dünyaya örnek teşkil edecek yerli ve millî bir Türkiye modelinin inşasıdır. Başka ülkelerin reçeteleriyle değil, kendi tarihî tecrübemiz, devlet aklımız, milletimizin iradesi ve TBMM’nin gücüyle ilerleyen bir süreçten söz ediyoruz. Türkiye, kendi sorunlarını kendi iradesiyle çözebilecek kudrete sahiptir.” dedi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR
Sürecin bu noktaya ulaşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu siyasi iradenin belirleyici olduğunu vurgulayan Özkan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaklaşımının da tarihi öneme sahip olduğunu ifade etti.

Özkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk günden itibaren ortaya koyduğu güçlü siyasi irade, kararlılık ve liderlik bu sürecin en önemli teminatlarından biri olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin devlet tecrübesiyle ortaya koyduğu tarihi çağrıları, cesur yaklaşımı ve sürecin en kritik aşamalarındaki yol açıcı tutumu da Terörsüz Türkiye hedefimize çok kıymetli katkılar sunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Devlet Bahçeli’ye milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Sürece katkı sağlayan milletvekillerine ve siyasi partilere de teşekkür eden Özkan, Türkiye’nin millî meselelerde ortak paydada buluşabilmesinin toplumsal birlik açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

“ŞİMDİ YENİ BİR DÖNEMİ İNŞA EDECEĞİZ”
Bundan sonraki sürecin de aynı titizlik ve kararlılıkla yürütüleceğini belirten Özkan, terör örgütünün silah bırakması ve kendisini tamamen feshetmesiyle birlikte Türkiye’nin bütün enerjisini kalkınmaya ve geleceğe yönelteceğini söyledi.

Özkan, “Türkiye’nin önünde artık kardeşliğin daha da güçlendiği, huzurun ve güvenliğin kalıcı hâle geldiği yeni bir dönem vardır. Teröre harcadığımız enerjimizi üretime, yatırıma, kalkınmaya, gençlerimizin geleceğine ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize yönelteceğiz. Kazanan hiçbir siyasi parti değil; Türkiye olacaktır. Kazanan milletimiz, kardeşliğimiz, demokrasimiz ve millî irademiz olacaktır. Bu tarihi düzenlemenin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir