İçeriğe geç

17’nci Paris Paralimpik Olimpiyatlarında Türkiye toplamda 28 madalya kazandı

Denizlili 4 sporcunun da mücadele ettiği Paris Paralimpik Oyunları tamamlandı. 1992’de sadece 1 sporcuyu gönderebilen Türkiye, bu yıl hem sporcu hem de madalya rekoru kırdı: Türk sporcular 6’sı altın 28 madalya kazandı.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Eylül 9, 2024 - 12:37:46 Güncelleme: Eylül 9, 2024 - 12:37:47

Türk paralimpik sporcular Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 17. Paralimpik Oyunları’nda madalya rekoru kırdı.
Denizlili 4 sporcunun da mücadele ettiği oyunlarda Türkiye toplamda 28 madalya kazandı. Bu madalyaların 6’sı altın… Türkiye, 10 gümüş ve 12 bronz madalya ile tarihi bir rekor kırdı.
1992 yılında Barcelona’daki oyunlara sadece 1 sporcu gönderebilen Türkiye’nin bu yılki sporcu katılımı da rekor düzeydeydi.
Milli sporcular masa tenisinde 10, judoda 6, atıcılık, halter ve okçulukta 5’er, golbolde 3, tekvandoda 2, atletizm ve yüzmede birer madalya aldı.
Denizli’den iki sporcunun takımda yer aldığı Kadın Golbol takımı üst üste 3’ncü kez olimpiyat şampiyonu olmayı başardı. Görme engelli ya da gözleri bağlı 3’en kişilik takımların içinde zil olan topla kaleye gol atmaya çalıştığı golbolda doğuştan görme engelli sporcu Sevda Altunoluk, “Dünyanın En İyi Golbol Oyuncusu” seçildi.

SPORCULAR YUVAYA DÖNDÜ
Öte yandan Golbol Milli takımının yıldız oyuncuları Şeyda Nur Kaplan ve Berfin Altan kente döndü. Olimpiyat kafilesi ile birlikte İstanbul’a uçakla gelen iki sporcu, yolcu otobüsüyle Denizli’ye geldi. Sporcular, Denizli oto santral garajında çiçeklerle karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir