İçeriğe geç

Kokpit öğrencileri test pilotu Murat Özpala ile buluştu

Özel Denizli Kokpit Havacılık Lisesi öğrencileri, TUSAŞ deneysel test pilotu Murat Özpala’nın “Köklerden Göklere” konferansına katıldı. Özpala, TEKNOFEST finalist takımlarının stantlarını gezdi. Okulda samimi bir buluşma yaşandı.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Kasım 7, 2026 - 11:14:46 Güncelleme: Kasım 7, 2026 - 11:14:47

Ege Bölgesi’nin ilk havacılık lisesi olan Özel Denizli Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Denizli T3 Vakfı’nın organize ettiği konferansa katıldı. Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte TUSAŞ’ta deneysel test pilotu olarak görev yapan Murat Özpala, “Köklerden Göklere” başlıklı bir konuşma yaptı. Konferansta Milli Teknoloji Hamlesi’nin doğuşu ve Kurtuluş Savaşı anlatıldı. Bu bölümlerde seyirciler duygu dolu anlar yaşadı.

STANT ZİYARETİ VE İMZA
Konferans öncesi Murat Özpala, PAÜ Rektörü Mahmut Güngör ve beraberindeki heyet, Kokpit’in TEKNOFEST 2026 finallerine kalan takımlarının standlarını gezdi. Projeler hakkında bilgi aldı.
Okulda samimi bir buluşma gerçekleşti. Özpala, test uçuşu yaptığı HÜRKUŞ uçağının maketini Kokpit Havacılık Lisesi adına imzaladı. Lise öğrencilerinden oluşan ANKA-TECH takımının projesini beğendiğini belirtti.
PAÜ Rektörü ve vali yardımcısı tarafından TEKNOFEST 2026 finaline kalan takımlara teşekkür belgesi takdim edildi. Özpala, konferans sonrasında öğrencilerle özçekim yapmayı da ihmal etmedi.

KALELİHAN’DAN TEŞEKKÜR
Okul kurucusu Alper Kalelihan, etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Milli duyguların ön plana çıkmasına vesile olan bu önemli konferans için Denizli T3 Vakfı’na ve Murat Özpala’ya teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin böyle değerli isimlerle buluşması, onların ufuklarını genişletiyor. Kokpit olarak öğrencilerimizi hem havacılık hem de milli teknoloji alanında desteklemeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir