İçeriğe geç

CHP’li belediye meclis üyesinden ilginç çıkış

Çivril'in CHP'li belediye meclis üyesi İhsan Caran, Gürpınar, Cabar ve Karalar’ın CHP’li Çivril ve Büyükşehir belediyelerinden hizmet alamadığını belirterek, “Mahallelerimiz Uşak’a bağlanmak istiyor” dedi.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Ekim 19, 2024 - 12:46:00 Güncelleme: Ekim 19, 2024 - 15:47:38

Büyükşehir yasası ile mahalle haline gelen köy ve kasabaların hizmet alma noktasında büyük eksiklikler yaşadığını belirten CHP Çivril Belediye meclis üyesi İhsan Caran “Gürpınar, Cabar ve Karalar Uşak’a bağlanmak istiyor” dedi.

Genç Çivril Gazetesi’nden Serap Sofulu’nun haberine göre; Gürpınar’ın Uşak’a bağlanması için mahalle halkının istekli olduğunu belirten CHP’li üye Caran “Hizmet alma noktasında ciddi sıkıntı ve gecikme yaşıyoruz. Gürpınar, Cabar ve Karalar mahalleleri Sivaslı ilçesi ve Uşak iline bağlanmak istiyor. Bu sadece bizim talebimiz değil Karalar ve Cabar mahalle muhtarları, halkı ve Gürpınar halkı hizmet noktasında yaşanan eksikler ve bazı yaptırım ile uygulamalar yüzünden köy statüsüne geri dönmek istiyor. Bağlanma ve yeniden kasaba olma konusunda yapılacak bir referandumda yüzde 90 evet çıkar” dedi.

Caran kararın siyasi olmadığını belirtti. Büyükşehir yasası ile mahalle haline gelen yerleşim yerlerinde zamanla birçok sorun yaşandığını belirten Caran “5 bin nüfusu olan Gürpınar mahallesinde hizmet noktasında ciddi sorunlar yaşanmaya başlandı ve bu sorunlar her geçen gün büyüyor. Bu sorunları çözmek yerel siyasilerin elinde değil” dedi.

HİZMET DEĞİL CEZA GÖRÜYORUZ

Köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinde sıkıntı ve sorunların daha fazla olduğuna dikkat çeken Caran “Köyler büyükşehrin sadece yaptırım ve cezalarını gördü. Parke taş dışında köylere yapılan bir hizmet olmadı ancak yaptırım, ceza ve harç konusunda ciddi bir mali külfet getirildi. Bugün Karalar mahallesinde yeni ev yapmak imkânsız, hayvancılık yapmak isteyen biri hayvan beslemek için günlerce haftalarca süren bir prosedürü takip etmek zorunda. Cabar mahallesinde ev yapmak isteyen bir vatandaş Merkezefendi de ev yapmak isteyen bir vatandaş ile aynı ruhsat ücretini ödemek zorunda” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir