İçeriğe geç

Yılmaz’ın açıklaması böyle yorumlandı: İl bazında asgari ücret mi uygulanacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, merakla beklenen 2025 yılı asgari ücreti ile ilgili "Buradaki süreç müzakereler sonucunda şekillenecek. İl bazında farklı satın alma gücü olduğunu söyleyebiliriz." dedi. Yılmaz'ın sözleri il bazında farklı asgari ücret formülü uygulanacak şeklinde yorumlandı.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Ekim 22, 2024 - 11:21:15 Güncelleme: Ekim 22, 2024 - 11:21:16

Sabah Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM’de sunacağı 2025 yılı bütçesinin “fiyat istikrarını destekleyen, tasarruflu bir yapı öngören, ‘istikrar ve rehabilitasyon’ bütçesi” olduğunu söyledi. Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili de konuşan Yılmaz, il bazında farklı satın alma gücü olduğunu vurguladı. Yılmaz’ın bu sözleri ‘il bazında asgari ücret mi yapılacak?’ sorularına neden oldu.

Bütçede ücretlerle ilgili artış oranı konulmadığını hatırlatan Cevdet Yılmaz, “Memurlarla ilgili süreç belli kurala bağlanmış, toplu sözleşme çerçevesinde işliyor. Asıl merak edilen konu asgari emekli ücreti. Geldiğimiz noktada 12 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Asgari ücret kamunun tek başına belirlediği ücret değil. Üçlü mekanizma var. Metropollerde özellikle soruyorum ‘Ne kadar ücret veriyorsunuz?’ diye. Genelde asgari ücretin üzerinde bir noktaya gelmiş durumda” dedi. Yılmaz, 2025 yılı asgari ücreti ile ilgili olarak da şöyle konuştu: “Buradaki süreç müzakereler sonucunda şekillenecek. İl bazında farklı satın alma gücü olduğunu söyleyebiliriz. Yılsonunda müzakereler yapılacak, onun sonucunda şekillenecek. Hem reel ekonominin durumu hem sosyal dengeler hem de tarafların beklentileri görülerek denge içinde bir yaklaşım olacak.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir