İçeriğe geç

Gümüşte sert fren: 5 yılın en büyük düşüşü

Rekor seviyelere yaklaşan gümüş, güçlü yükselişinin ardından sert bir düzeltme yaşadı. Son beş yılın en büyük günlük kaybını yaşayan gümüş, yeniden denge arayışına girdi.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Aralık 30, 2025 - 12:11:10 Güncelleme: Aralık 30, 2025 - 13:59:47

Geçtiğimiz günlerde ons başına 83,97 dolara kadar tırmanan gümüş fiyatları, bu seviyeden gelen yoğun satışlarla pazartesi günü yüzde 9 oranında geriledi. Bu düşüş, 2020’den bu yana kaydedilen en sert günlük kayıp olarak dikkat çekti.

Sert geri çekilmenin ardından piyasa salı sabahı bir miktar toparlandı. Gümüş, yüzde 2,10 primle 74,35 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Ancak uzmanlar, bu oynaklığın piyasalarda hâlâ yüksek tansiyona işaret ettiğini belirtiyor.

Altın tarafında da temkinli seyir öne çıkıyor. Teknik analistler, olası bir geri çekilmede 4.301 dolar seviyesinin destek olarak takip edileceğini, yukarı yönlü ataklarda ise 4.373 dolar seviyesinin direnç görevi göreceğini ifade ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir