İçeriğe geç

Meteoroloji Denizli’yi don ve buzlanmaya karşı uyardı

Dün akşamki yağışla birlikte etkisini artıran soğuk hava bu hafta boyunca etkili olacak. Meteoroloji 5 Ocak’a kadar Denizli ve bölgesinde don ve buzlanma uyarısı yaptı. Denizli’de hava sıcaklığı eksi derecelere düşecek. Pazar günü ısı yeniden yükselmeye başlayacak.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Aralık 31, 2025 - 12:44:19 Güncelleme: Aralık 31, 2025 - 12:44:20

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak bölgesinden sorumlu Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü uyarı yayımladı. 5 Ocak’a kadar hava sıcaklığının çok düşeceğini, don, buzlanma, sis ve pus hadiselerinin görüleceğini belirten müdürlük dikkatli olunmasını istedi. 

GECE VE SABAH SAATLERİNE DİKKAT

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölgemizin(Afyonkarahisar, Uşak, Denizli) iç kesimlerinde etkili olan kar yağışlarıyla birlikte hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanmaktadır. Bununla birlikte özellikle gece ve sabah saatleri başta olmak üzere bölgemizin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayları beklenmektedir.

Yağışlı havanın Perşembe gününden itibaren bölgemizi terk etmesi ve hava sıcaklığının düşük olmasıyla birlikte yer yer sis ve pus hadiseleri görüleceği tahmin edilmektedir.”  

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞECEK

Uyarılar da ekleyen Meteoroloji, “Soğuk havanın önümüzdeki hafta başına kadar etkisini devam ettirmesi beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile görüş mesafesinde azalma gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin, meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir