Bakan Bayraktar: 2026 doğalgazda ve yenilenebilir enerjide rekor yılı olacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2026 yılının hem doğalgaz hem de yenilenebilir enerji alanında Türkiye için rekor bir yıl olacağını açıkladı. Bakan Bayraktar, doğalgaz ve elektriğe zam gelip gelmeyeceğine ilişkin merak edilen soruya da yanıt verdi.

Katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji politikalarında yeni bir döneme girileceğini belirterek, özellikle petrol ve doğalgaz alanında 2026’dan itibaren yeni bir strateji planının hayata geçirileceğini söyledi.
2026’DA PETROL VE DOĞALGAZDA YENİ STRATEJİ
Gabar ve Karadeniz’de elde edilen üretim başarılarının ardından bu tecrübenin yurt dışına taşınacağını ifade eden Bayraktar, farklı iş modelleri ve uluslararası ortaklıklarla Türkiye’nin enerji alanında daha güçlü bir konuma ulaşmasının hedeflendiğini belirtti.
Bu kapsamda küresel enerji şirketleriyle yapılan ve yapılması planlanan iş birliklerine dikkat çeken Bayraktar, şirket satın almaları, birleşmeler ve ortak projelerle enerji yatırımlarının genişletileceğini kaydetti.
Üretim kapasitesindeki artışa da değinen Bayraktar, Karadeniz doğalgazı ve Gabar petrolüyle birlikte sürdürülen çalışmalar kapsamında 2028 yılında günlük 500 bin varil üretim seviyesine ulaşmayı, uzun vadede ise bu rakamı 1 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
“ŞUBAT AYINDA ZAM YOK”
Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Bakan Bayraktar, vatandaşlara yönelik enerji desteklerinin sürdüğünü vurguladı.
Bayraktar, “Yaklaşık 400 milyar liralık enerji destek programımız devam ediyor. Şubat ayında doğalgaza ve elektriğe herhangi bir zam söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
2026 yılının yalnızca doğalgazda değil, yenilenebilir enerji yatırımlarında da rekorların kırılacağı bir yıl olacağını belirten Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini güçlendirmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti