İçeriğe geç

63 ilde uyuşturucu operasyonu: 1 tonun üzerinde madde ele geçirildi, 424 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Denizli'nin de dahil olduğu 63 ilde Jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 1 ton 343 kg uyuşturucu madde ve 178 bin 615 adet hap ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonlarda 424 şüpheli yakalanırken, 162’si tutuklandı.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Ocak 7, 2026 - 11:07:40 Güncelleme: Ocak 7, 2026 - 11:07:41

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada Türkiye genelinde Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği geniş çaplı uyuşturucu operasyonlarına ilişkin detayları paylaştı. 63 ilde düzenlenen operasyonlarda, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, yüzlerce şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlara Denizli’nin de aralarında bulunduğu birçok ilde jandarma ekipleri yoğun katılım sağladı.
Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlıklarının yürüttüğü operasyonlara 4 bin 644 ekip ve 14 bin 924 personel katıldı. Operasyonlarda;
1 ton 343 kg uyuşturucu madde,
178 bin 615 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Toplam 424 şüpheli yakalanırken, bunlardan 162’si tutuklandı. 70 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, diğerleriyle ilgili işlemler devam ediyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Yerlikaya, “Zehir tacirleriyle mücadelemiz amansız şekilde sürüyor ve sürecek” diyerek vatandaşlardan bu konuda duyarlılık ve destek beklediklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir