İçeriğe geç

3 Nesildir Denizli’den Dünyaya Yayılan Marka: Horoz Tuz

Denizli’nin 65 yıllık markası Horoz Tuz, sadece Türkiye’nin değil, birçok ülkenin de tuz ihtiyacını karşılıyor. Horoz Tuz, ihracatı ile ülke ve kent ekonomisine katkı koyuyor. Kurucu Hamdi Yılmazlı ile aynı ismi taşıyan 3’ncü nesil yönetici Hamdi Yılmazlı, “Tesisimize teknolojiyi entegre ederek geleceğe yatırım yapıyoruz” dedi.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Ekim 21, 2024 - 13:39:28 Güncelleme: Ekim 21, 2024 - 13:39:29

Tekstil alanında dünyanın sayılı kentlerinden Denizli, bambaşka bir sektörde gerçekleştirdiği üretim ve ihracatla dikkat çekiyor. Denizli’nin simgesi horoz ismini taşıyan Horoz Tuz, 65 yıldan bu yana sadece iç piyasa değil, ihracatı ile de hem ülke hem de kent ekonomisine katkı koyuyor.

Firma, Denizlili tekstil üreticilerinin endüstriyel tuz ihtiyacını karşılamak amacıyla 1959 yılında Hamdi Yılmazlı öncülüğünde kuruldu. Aradan geçen sürede sadece endüstriyel tuz ihtiyacı değil, sofra tuzunda da önemli bir markaya dönüştü. Firma, Horoz Tuz markasının yanında Saltsan ve Tuzaş markası ile de kaya, göl ve deniz tuzlarını da piyasaya sürdürmeye devam ediyor.

BİR ASRA YAKLAŞAN TECRÜBE

65 yıldan bu yana kentin tuz ihtiyacını karşılamanın yanında ülkenin pek çok bölgesine tuz gönderen Horoz Tuz, ihracatı ile de dikkat çekiyor. Avrupa’da birçok ülke, Denizli’nin Horoz Tuz’unu kullanıyor. İhracat potansiyeli ise her geçen gün büyüyor.

Horoz Tuz’un üçüncü nesil yöneticisi olan, kurucu dedesi ile aynı ismi taşıyan Hamdi Yılmazlı, Denizli ve tuz üretiminde Ege Bölgesi’nde rakipsiz olduklarının altını çiziyor.

MESLEKTAŞLARIMIZ ARASINDAKİ EN BÜYÜK FARKIMIZ: KALİTEMİZ

Yılmazlı, “Bir asra yakın zamandır tuz üretimi yapıyoruz. Kaliteli ürünlerimiz sadece Türkiye’de değil, dünyada da yıllardan bu yana tercih ediliyor. Tuz, rekabetin yoğun olduğu bir sektör. Elbette çok fazla rakibimiz, hatta rakip değil meslektaşlarım desem daha doğru olur. Fakat bizim farkımız daha kaliteli ürün ve daha iyi hizmet için her gün kendimizle yarış içindeyiz. Ne olursa olsun, kaliteli tuzdan asla taviz vermiyoruz” dedi.

TUZDA TEKNOLOJİ ZAMANI

Kendisi de tuzun içinde büyüyen Yılmazlı, sektörde önde olmak için teknolojiyi de sürekli takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Tuz, benim çocukluğumda küreklerle işlenir, elle paketlenirdi. Ancak özellikle sofra tuzları için tamamen teknolojik cihazlar kullanıyoruz. Üretim prosesimizde hijyene önem veriyor ve el değmeden üretim yapıyoruz. Her alanda teknolojiyi takip ederek dünyaya en kaliteli tuzu sunmak için çalışıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir