İSO İkinci 500 Listesi Açıklandı: Denizli’den 9 Firma Yer Aldı
İstanbul Sanayi Odası (İSO), "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2024" araştırma sonuçlarını açıkladı. Bu yılki listeye Denizli'den 9 sanayi kuruluşu girdi. Listede yer alan Denizlili firmaların 6'sı tekstil ve konfeksiyon, 3'ü ise kablo ve emaye bakır tel sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yürüttüğü “Türkiye’nin Sanayi Kuruluşları” araştırmasının ikinci bölümü olan “İSO İkinci 500” listesi kamuoyuna duyuruldu. Araştırma, firmaların üretimden satışlar gibi ekonomik verileri baz alınarak hazırlanıyor. Mayıs ayında açıklanan “İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinin ardından bu liste ile Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu belirlenmiş oldu.
Denizli’nin Listedeki Yeri
Bu yıl açıklanan İSO İkinci 500 listesinde Denizli merkezli 9 firma yer aldı. Kentin sanayi yapısını oluşturan farklı sektörlerden firmaların dahil olduğu liste, Denizli’nin Türkiye sanayisindeki konumuna ilişkin verileri ortaya koydu. Listeye giren firma sayısı, geçtiğimiz yıllarla karşılaştırmalı olarak ekonomik çevrelerce takip ediliyor.
Sektörlerin Dağılımı
Listeye giren 9 Denizli firmasının sektörel dağılımına bakıldığında, 6 firmanın tekstil ve hazır giyim alanında üretim yaptığı görüldü. Bu sektörü, 3 firma ile kablo ve emaye bakır tel sektörü takip etti. Bu veriler, kent sanayisindeki mevcut üretim yapısı hakkında bilgi verdi.
İSO İkinci 500-2024 Listesinde Yer Alan Denizlili Firmalar:
Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
Elsan Elektrik Gereçleri San. ve Tic. A.Ş.
Küçüker Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
Uğurlular Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
CMK Kablo Elektrik Sanayi İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Gamateks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
Erikoğlu Emaye Bakır Tel Sanayii A.Ş.
Sürü Tekstil Konfeksiyon San. ve Tic. Ltd. Şti.
Ozanteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.