İçeriğe geç

Vali Ömer Faruk Coşkun, Acıpayam’da arpa hasadına katıldı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, kentin önemli hububat üretim merkezlerinden Acıpayam’da başlayan arpa hasadına katıldı.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Haziran 27, 2025 - 17:01:15 Güncelleme: Haziran 27, 2025 - 17:01:15

Yumrutaş Mahallesi’nde gerçekleşen hasat etkinliğinde Vali Coşkun’a, Acıpayam Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ile il ve ilçe protokol üyeleri eşlik etti.

Vali Coşkun, hububat hasadıyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl il genelinde 137 bin 135 hektar alanda 334 bin 764 ton hububat üretimi gerçekleştirildiğini belirtti. En çok üretimin Acıpayam, Çivril, Tavas, Pamukkale ve Honaz ilçelerinde yapıldığını vurgulayan Vali Coşkun, “Hasat sürecinin kontrollü bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personelden oluşan denetim ekiplerimiz tarafından saha kontrolleri sürdürülmektedir. İnşallah bu 2025 yılı hububat hasadımız da veriminin ve bereketin bol olduğu, üreticilerimizin emeğinin karşılığını aldığı bir yıl olacaktır” dedi.

Üreticilere önemli bir uyarıda da bulunan Vali Coşkun, “Ayrıca üreticilerimizden ricamız lütfen hasat sonrası toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısını koruyalım. Çevresel zararların önlenmesi ve doğal dengenin sürdürülebilirliği amacıyla anız yakmayalım” ifadelerini kullandı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ise, Denizli’deki hububat sezonuyla ilgili olarak “An itibariyle Merkez Ovada hasat tamamlanmış olup, üretici kardeşlerimize hayırlı ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum,” açıklamasında bulundu.

Program, Vali Ömer Faruk Coşkun’un biçerdöver kullanarak sembolik bir hasat yapması ve ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir