İçeriğe geç

CHP’li Beker’den otoyol eleştirisi!

Denizli’nin çeyrek asırlık rüyası olan Aydın-Denili otoyolunun açılışının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Araç geçiş garantisi ile yap-işlet--devret modeliyle yapılan yoldan 3 milyon araç geçtiği belirtildi. CHP Milletvekili Adnan Beker 14 milyon araç geçiş garantisi verildiğini ve 11 milyon aracın bedelinin vatandaşın cebinden çıktığını belirtti.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Aralık 15, 2025 - 10:17:35 Güncelleme: Aralık 15, 2025 - 10:17:36

TBMM bütçe görüşmelerinde Aydın-Denizli otoyolu gündeme geldi. Geçen yıl açılışı yapılan ve bölge halkına büyük rahatlık getiren otoyolun işletme modeli gündeme taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Adnan Beker, yap – işlet – devret modeliyle yapılan ve müşteri garantisi verilen projeleri eleştirdi. Bunların arasında Aydın-Denizli otoyolu da vardı.

Yap-işlet-devret projesinin müteahhidi zengin vatandaşı ise mağdur ettiğini belirten Beker, “Garantili projelerden bir iki tanesinden bahsedeyim: Ankara Tren Garı; 46 milyon yolcu garantisi verilmiş, 16 milyon yolcu girmiş, 30 milyon yolcunun bedelini de devlet ödemiş. Aydın-Denizli Otoyolu 14 milyon araç garantili, 3 milyon araç geçmiş, 11 milyonunu devlet ödemiş. Yap-işlet-devret, müteahhidi zengin et. Yazık günah değil mi millete? Milletin cebinden bu para çıkmıyor mu?” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir