Laodikya Antik Kenti’nde 2 bin yıllık ayak izi bulundu
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Geleceğe Miras Programı’ kapsamında kazı çalışmalarının devam ettiği Laodikya Antik Kenti’nde Bouleuterion’da tuğla üzerinde 23,5 cm uzunluğunda kadına ait olduğu değerlendirilen ayak izi bulundu.
Denizli’nin, 6 kilometre kuzeyinde yer alan ve Antik coğrafyada Frigya, Lidya, Karya bölgelerinin ortak sınırlarını oluşturan Çürüksu Vadisinin ortasında kurulan Laodikya Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Özellikle kentin batı ve güneybatısında yapılan araştırmalarda, Geç Kalkolitik (M.Ö. 3500) ve İlk Tunç Çağı’na (M.Ö. 3000) tarihlendirilen seramik ve çakmaktaşı bulunduğu antik kentteki kazı ve restorasyon çalışmaları, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celal Şimşek tarafından yapılıyor.
KADIN AYAK İZİ BULUNDU
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Geleceğe Miras Programı’ kapsamında kazı çalışmalarının devam ettiği Laodikya Antik Kenti’nde Bouleuterion’da tuğla üzerinde 23,5 cm uzunluğunda kadın ayak izi bulundu. Laodikya Antik Kenti Başkanı Prof. Dr. Şimşek, keşfi sosyal medya hesabından paylaştı. Prof. Dr. Şimşek; “Laodikya’da kazılar Bakanlığımızın Geleceğe Miras Programı kapsamında devam ediyor. Bouleuterion’da tuğla üzerinde uz.23,5 cm olan kadın ayak izi (38 numara) antik dönemde aile işletmesinin kanıtını gösterir nitelikte bir belge” ifadelerini kullandı.
Bulguda ayak parmaklarının izlerinin de belirgin bir şekilde gözlendiği belirtildi.