ALABALIK ÜRETİMİ VE EROZYON BENTLERİ GÜNDEMDE
Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, Çameli ilçesinde Özpekler Balık Tesisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Üreticilerin DSİ ile ilgili tersip bendi taleplerini dinleyen Vali Köşger, alabalık üretiminin bölge turizmine ve ekonomisine katkısına dikkat çekti.

Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, Çameli ilçesindeki temasları kapsamında bölgenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan alabalık tesislerinde incelemelerde bulundu. Balık çiftliklerinde üretim süreçleri hakkında bilgi alan Vali Köşger, üreticilerin erozyon önleme projelerine dair taleplerini de yerinde dinledi.
VALİ KÖŞGER ÖZPEKLER BALIK TESİSİ’Nİ İNCELEDİ
Çameli programının son ayağında Özpekler Yem ve Balık Sanayi İşletmesi’ni ziyaret eden Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, işletme sahibi Yasin Özpek’ten alabalık çeşitleri ve tesisteki üretim kapasitesi hakkında bilgi aldı. İncelemeler sırasında alabalık yetiştirme havuzlarını gezen Vali Köşger, balıklara yem vererek tesis çalışanlarıyla bir süre sohbet etti.

ÇAMELİ ÜRETİCİLERİNDEN DSİ’YE TERSİP BENDİ TALEBİ
Ziyaret sırasında Elmalı Mahallesi Muhtarı ve Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Maden, bölgedeki erozyon tehlikesi ve su yapılarının durumuna ilişkin önemli bilgileri paylaştı. Maden; Karabayır, Kirazlıyayla, Taşçılar ve Elmalı Mahallelerinde erozyonun önlenmesi amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 10 adet tersip bendi yapılmasının planlandığını hatırlatarak, Elmalı ve Kanlıçay bölgelerine 3-4
adet daha tersip bendi yapılması yönündeki talebi Vali Köşger’e iletti.
“İMKÂNLAR DOĞRULTUSUNDA DESTEK SAĞLANACAK”
Üreticilerin ve mahalle muhtarının ilettiği talebi dikkatle değerlendiren Vali Köşger, konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Sürecin DSİ yetkilileri ile görüşülerek gerekli teknik değerlendirmelerin yapılacağını ifade eden Vali Köşger, imkânlar doğrultusunda bölgeye gereken desteğin verileceğini söyledi.

ALABALIK ÜRETİMİ ÇAMELİ TURİZMİNE GÜÇ KATIYOR
İlçe genelinde toplam 110 balık üretim tesisinin bulunduğunu ve bu tesislerin 60 tanesinin Elmalı Mahallesi’nde konumlandığını belirten Vali Köşger, Özpek Balık Yetiştirme Tesisi’ndeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu, Çameli’deki alabalık üretiminin sadece ekonomi ve istihdama değil, ilçenin turizm potansiyeline de büyük katkı sağladığını vurguladı.