İçeriğe geç

HGS ÖDEMELERİNDE YENİ DÖNEM

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) ihlalli geçiş borçlarının sorgulanması ve ödenmesine yönelik uygulama değiştirildi. Yeni sistemde araç sahipleri, kendi adlarına kayıtlı araçların borçlarını e-Devlet üzerinden görüntüleyip ödeyebilecek.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Ekim 16, 2026 - 12:15:11 Güncelleme: Ekim 16, 2026 - 12:15:13

Hızlı Geçiş Sistemi’nde ihlalli geçiş borçlarının ödeme ekranı yenilendi. Daha önce herhangi bir aracın plakası girilerek borç sorgulaması ve ödemesi yapılabilirken, yeni uygulamayla birlikte kimlik doğrulaması zorunlu hale getirildi. Araç sahipleri, kendi adlarına kayıtlı araçların ihlalli geçiş borçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek.

BAŞKASININ PLAKASIYLA BORÇ ÖDEME DÖNEMİ SONA ERDİ

Yeni düzenlemeyle birlikte farklı bir araca ait plaka bilgisi kullanılarak ihlalli geçiş borcunun sorgulanması ve ödenmesine yönelik önceki uygulama değiştirildi.

Böylece başkasına ait aracı kullanan sürücüler, yalnızca plaka bilgisiyle geçiş ihlali borcunu doğrudan ödeyemeyecek. İşlemlerin araç ruhsat sahibinin e-Devlet hesabı üzerinden gerçekleştirilmesi gerekecek.

HGS BORCU E-DEVLET’TEN NASIL ÖDENECEK?

İhlalli geçiş borcunu ödemek isteyen araç sahiplerinin internet tarayıcısı üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor.

Sisteme girişin ardından arama bölümüne “Araçlarım” yazılarak ilgili hizmete ulaşılıyor. Kayıtlı araç seçildikten sonra “Geçiş” sekmesinden otoyol geçiş bilgileri görüntülenebiliyor.

İhlalli geçiş borcu bulunması halinde ilgili borcun yanındaki “Ödeme yap” seçeneği kullanılarak banka veya kredi kartıyla ödeme işlemi tamamlanabiliyor.

MOBİL UYGULAMADA HENÜZ BULUNMUYOR

Yeni ödeme ekranının şu aşamada e-Devlet’in mobil uygulamasında bulunmadığı bildirildi. Bu nedenle araç sahiplerinin ihlalli geçiş borçlarını ödemek için internet tarayıcısı üzerinden sisteme giriş yapması gerekiyor.

EMANET ARAÇ KULLANANLARI DA İLGİLENDİRİYOR

Düzenleme, başkasına ait araçla otoyol ve köprülerden geçiş yapan sürücüleri de kapsıyor. Emanet alınan aracın HGS hesabında yeterli bakiye bulunmaması halinde, geçiş bedelinin araç sahibinden öğrenilerek kendisine ödenmesi gerekecek.

Araç sahibi ise oluşan ihlalli geçiş borcunu kendi e-Devlet hesabı üzerinden ödeyebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir