İçeriğe geç

ROBOTİK YÜRÜME CİHAZI TEDAVİ SÜREÇLERİNİ HIZLANDIRIYOR

Beymer Tıp Merkezi Nöroloji Uzmanı Dr. Nezihi Eren, inme gibi yaşamı olumsuz etkileyen hastalıkların tedavisinde robotik yürüme cihazının tedaviye katkısını anlattı. Robotik yürüme cihazı, hastaları eski sağlığına kavuşturmakta önemli rol oynuyor.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: Ocak 17, 2025 - 13:38:18 Güncelleme: Ocak 17, 2025 - 13:38:19

Beymer Tıp Merkezi, hastalarını sağlığına kavuşturmak için teknolojiyi, insan odaklı hizmet anlayışıyla birleştirmeye devam ediyor. Merkezin kentte hizmete sunduğu robotik yürüme cihazı, özellikle nörolojik hastalıkların tedavisinde büyük gelişmeler sağlıyor.

Felç (inme), parkinson, MS (Multiple Skleroz) gibi hareket kısıtlılığına neden olan nörolojik rahatsızlıklar için geliştirilen bu cihaz, hastaların fiziksel rehabilitasyon süreçlerini hem hızlandırıyor hem de daha etkili hale getiriyor. Beymer Tıp Merkezi Nöroloji Uzmanı Dr. Nezihi Eren bu yenilikçi tedavi yönteminin nörolojik hastalıklarda büyük önem taşıdığını söylüyor.

HASTALARA UMUT IŞIĞI OLDU

Nörolojik hastalıkların fiziksel ve psikolojik olarak yıkıcı etkiler bırakabildiğine dikkat çeken Dr. Nezihi Eren, robotik yürüme cihazının bu hastalar için umut ışığı olduğunu belirtti, “Robotik yürüme cihazı, nörolojik hastalıklardan dolayı hareket yeteneğini kısmen ya da tamamen kaybetmiş bireyler için geliştirilmiş ileri teknoloji bir sistem. Bu cihaz sayesinde, felç geçirmiş veya parkinson gibi hareket kısıtlılığı yaratan hastalıklarla mücadele eden hastalarımız, fiziksel rehabilitasyon süreçlerinde çok daha hızlı ilerleme kaydediyor. Cihaz, yalnızca yürüme yetisini geri kazandırmakla kalmıyor; aynı zamanda hastaların denge ve postür kontrolünü de geliştiriyor. Bu da onların günlük yaşamlarına daha güvenli bir şekilde dönmelerini sağlıyor” dedi.

TEDAVİ SÜRECİNDE ROBOTİK CİHAZIN AVANTAJLARI

Robotik yürüme cihazının, kişiye özel programlar ile nörolojik hastalıkların farklı aşamalarında hastaların tedavi programlarına eklenerek tedavi sürecinde büyük avantajlar sağladığını söyleyen Dr. Eren, “Bu teknoloji, tedavi süreçlerimizi daha verimli ve güvenli hale getiriyor. Hastalarımızın kaybettikleri kas fonksiyonlarını yeniden kazanmalarını sağlarken, tedaviye aktif bir şekilde katılmalarını da teşvik ediyoruz. Özellikle yürüme terapisi ve denge egzersizleri konusunda büyük başarı sağlıyor. Ayrıca cihazın gelişmiş algoritmaları, her hastanın ihtiyaçlarına uygun bir tedavi planı oluşturulmasını mümkün kılıyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir